Over ons

Kinderopvang met diversiteit en verbondenheid

Verbondenheid en diversiteit in kinderopvang is volgens ons het beste antwoord op de behoefte van ouders. Iedere stad, ieder dorp, iedere wijk heeft een eigen vraag. Lokale kinderopvangorganisaties geven het passende antwoord op die vraag. En daar zit nu precies de kracht. Tegelijkertijd is schaalgrootte nodig om de soms stevige wijzigingen in de regelgeving op te vangen, voldoende budget vrij te maken voor het opleiden van medewerkers of het investeren in innovatie en kwaliteitsontwikkeling. Ook om een serieuze gesprekspartner te zijn voor maatschappelijke, wetenschappelijke en politieke organisaties is enige omvang behulpzaam. Om te profiteren van schaalgrootte zonder het verlies van de eigenheid en betrokkenheid van kleinschalige kinderopvang, is Samenwerkende Kinderopvang opgericht.

Doen waar je goed in bent

Ondernemers in de kinderopvangbranche hebben natuurlijk een grote liefde voor en betrokkenheid bij de ontwikkeling van kinderen. Het liefst wil je al je aandacht alleen daar op richten. Dat is waar je goed in bent. Je zorgt dat kinderen op een professionele en toegewijde manier worden begeleid, terwijl je medewerkers hun kennis en vaardigheden op peil houden met cursussen en opleidingen.

Succesvolle kinderopvang - Samenwerkende Kindervang - kind in kar

Administratie en andere kwesties

Als ondernemer in de kinderopvang heb je ook te maken met wet- en regelgeving inzake je administratie en bedrijfsvoering. Bovendien hebben ontwikkelingen in economie, demografie en politiek grote invloed op jouw succes. Het vraagt steeds opnieuw om een creatieve en flexibele aanpassing.

Groeibeleid

Samenwerkende Kinderopvang opereert als moederbedrijf met daaronder verschillende labels: de kleine of middelgrote kinderopvangorganisaties. Hierdoor blijft die zo kenmerkende eigenheid en betrokkenheid behouden, terwijl de organisatie kan groeien. Het moederbedrijf kan de groei ondersteunen qua menskracht, kennis en/of financiering, zodat je geen kans hoeft te missen.

Succesvol met Samenwerkende Kinderopvang

Samenwerkende Kinderopvang maakt het mogelijk om door te groeien en toch klein te blijven. Zo kun jij je eigenheid behouden en je volledig richten op de ontwikkeling van kinderen. Wij nemen achter de schermen de financiële en juridische zaken van je over. Voor de ouders en kinderen verandert er eigenlijk niets. Of toch wel: de kinderopvang wordt waar mogelijk nóg beter georganiseerd en alle aandacht gaat naar het werken met de kinderen!

Overname en samenwerking

Via overname komen kleine en middelgrote kinderopvangorganisaties onder de paraplu van Samenwerkende Kinderopvang. Hoe die overname er uit ziet, is al net zo verschillend als de kinderopvangorganisaties zelf. De overname is altijd een maatwerktraject. Samenwerkende Kinderopvang gelooft in diversiteit en verbondenheid, ook als het gaat om de samenwerking met de directeuren en eigenaren. En als we matchen, zoeken we graag naar een wijze waarop de directeur en of eigenaar aan boord blijft en met ons mee gaat bouwen. Welke rol wil jij blijven spelen? Wij bieden je de mogelijkheid om echt te doen waar jij goed in bent!

Organisatie Samenwerkende Kinderopvang

Met ruim 20 jaar ervaring als ondernemer in de kinderopvangsector, is Corona Koek de drijvende kracht achter Samenwerkende Kinderopvang. Ze heeft 20 jaar aan het roer gestaan van Zo Kinderopvang en was ook jarenlang actief als bestuurder bij de Brancheorganisatie.

 

Heb je interesse? Wij gaan graag met je in gesprek! Laat je bericht achter op de contactpagina of bel ons.